طريقة عمل فراخ محشية |
المقادير المطلوبة:-
1-دجاجه كامله.
2-كوب من البرغل ويكون خشن مش ناعم.
3-كميه قليله من اللحمه المفرومه.
4-قليل من الزيت.ملح حسب الرغبه.
2-5معلقه من الصنوبر ويكون المحمر.
6-بصله متوسطه وتكون مفرومه فرم ناعم.
طريقه التحضير:-
اولا نضع البرغل في ماء ويكون ساخن لمده نصف ساعه .ثم بعد ذلك نحمر البصله في قليل من الزيت.
ثم نضيف اللحمه المفرومه الي البصله ونضيف القليل من البهارات الي هذا الخليط.
ونتركها علي النار الي ان تجف . ثم نصف البرغل من الماءونخلطه مع اللحمه .والصنوبر ثم نحشي بهذ الخليط قلب الدجاجه من الداخل .
ثم نملح الدجاجه من الخارج.وندهنها بقليل من الزيت .ثم ندخلها في الورق الحراري . وندخلها الفرن حتي تنضج . ثم نحمر الوجه ونقدمه مع البطاطس الشويه وبالهناء والشفاء.