طريقه عمل الكاتشب الحار زي اللي في المحلات

كاتشاب حار في المنزل من مجلة فينووس 
طبعا معظمنا بيحب علي الاكل طعم الكاتشب لانه بيخلي الاكل طعمه الذ .علشان كدا النهارده انا جبتلكم طريقه عمل الكاتشب في المنزل.
. بمكونات من المنزل بدون اي تكلفه خالص وطعمه هيكون زي اللي في المحلات بالظبط .
المقادير:.

1-خمس حبات طماطم ويكون متوسطين الحجم.
2-بصله متوسطه الحجم.
7-3فصوص ثوم.
3-5ملاعق سكر+معلقه واحده ملح.
6-ربع كوب من الخل.

طريقه التحضير:.

اول حاجه نفطع البصل والطماطم والثوم الي قطع صغيره جدا.ثم نضع جميع ماسبق علي نار هادئه حتي تطر المكونات جميعا.


ثم ننقلها من علي النار لنصفيها بمصفاه ضيقه جدا.ثم نرده مره اخري الي النار وبعد ذلك نضع الخل والسكر والملح .

ونقلب الخليط حتي يصبح متماسك يكون قوامه غليظ.ثم نتركه حتي يبردونضع الشطه حسب الرغبه ويوضع في زجاجه  داخل الثلاجه. 

وبذلك يكون جاهز للاستخدام.


كتب هذا الخبر :. ايات سعيد

شارك الموضوع

إقرأ أيضًا

التعليقات
0 التعليقات