العطش |
بالطبع كثيرا من يصيبة العطش اثناء صيامة , بالطبع فرض الله الصيام علينا ليكون وسيلة لتعليم الصبر وكان في فرضه حثّ على رحمة الفقراء وإطعامهم وسَدّ جَوْعهم
ولكن يمكن اتباع تعليمات سليمة للوجبات الغذائية التي نتناولها , مع اتمام تعليمات الصيام علي اكمل وجه , وهذه الطرق فسيولوجية مصممة تبعاً لاحتياجات الجسم من الغذاء والوجبات التي بها نسبة مياه عالية ومرتفعة والوجبات التي بها نسبة جفاف عالية فاليك هذة التعليمات ,,,قراءة ممتعة عزيزي الزائر
من العوامل الفيسيولوجية اللى بتأثر على الجسم فى رمضان هى الجفاف هنوضح دلوقتى أهم الخضروات و الفواكه اللى بتحتوى على ماء و اللى هتساعدك بصورة كبيرة مع شرب الماء فى ترطيب الجسم و انعاش الخلايا و موازنة نقص الماء اللى بيحصل فترة الصيام.
الخضروات:
الخيار و الخس (96% ماء)
الكوسة و الفجل و الكرفس (95% ماء)
الطماطم (94% ماء)
الملفوف الأخضر (93% ماء)
القرنبيط و الباذنجان و الملفوف الأحمر و الفلفل و السبانخ (92% ماء)
البروكوللى (91% ماء)
الجزر (87% ماء)
البسلة الخضراء و البطاطس (79% ماء)
الكوسة و الفجل و الكرفس (95% ماء)
الطماطم (94% ماء)
الملفوف الأخضر (93% ماء)
القرنبيط و الباذنجان و الملفوف الأحمر و الفلفل و السبانخ (92% ماء)
البروكوللى (91% ماء)
الجزر (87% ماء)
البسلة الخضراء و البطاطس (79% ماء)
الفواكه:
البطيخ و الفراولة (92% ماء)
الجريب فروت (91% ماء)
الكانتالوب (90% ماء)
الخوخ (88% ماء)
الأناناس و البرتقال و التوت البرى (87% ماء)
المشمش (86% ماء)
التوت الأزرق و البرقوق (85% ماء)
التفاح و الكمثرى (84% ماء)
الكريز و العنب (81% ماء)
الموز (74% ماء)
الجريب فروت (91% ماء)
الكانتالوب (90% ماء)
الخوخ (88% ماء)
الأناناس و البرتقال و التوت البرى (87% ماء)
المشمش (86% ماء)
التوت الأزرق و البرقوق (85% ماء)
التفاح و الكمثرى (84% ماء)
الكريز و العنب (81% ماء)
الموز (74% ماء)
حاول على قد ماتقدر تهتم بالأكل الصحى و تستخدم الخضروات و الفواكه الطازجة طوال فترة الفطار بديل للسكريات المصنعة و الحلويات عشان تقدر توازن الجفاف اللى بيحصل للجسم أثناء فترة الصيام و أكثر من شرب الماء و حاول انك لا تقل عن 3 ليتر فى فترة الأفطار
قم بمشاركة هذة الامور الهامة مع اصدقائك من الاسفل